Monday, July 27, 2009

"Tuhan turun tiap-tiap malam ke langit yang paling rendah ketika sepertiga malam yang terakhir serta berkata : Barang siapa yang memohon kepada-Ku nescaya Ku-beri dan barang siapa yang meminta ampun pada-Ku nescaya Ku-ampuni".
(Sahih Muslim)

"Sesungguhnya seorang hamba apabila dia berdiri sembahyang maka diletakkan semua dosa-dosanya di atas kepala dan kedua bahunya maka setiap kali dia rukuk atau sujud berjatuhanlah dosa-dosanya itu".
(Riwayat At-thabarani & AlBaihaqi dari Ibnu Umar r.a)

"Apabila seseorang kamu solat (menjadi imam), hendaklah meringkaskannya kerana di antara makmum, ada orang yang lemah, orang sakit dan orang tua dan apabila dia solat sendirian panjangkan sekehendak hatinya".
(Sahih Bukhari)

"Sempurnakan sujudmu! Jangan meletakkan kedua lenganmu dalam sujud ke bumi seperti anjing dan apabila meludah janganlah meludah ke hadapan atau ke kanan kerana anda sedang berbisik kepada Tuhan".
(Sahih Bukhari)

"Sesungguhnya Allah telah berfirman pada hari Kiamat kelak: Mana orang yang saling mencintai kerana keagunganKu? Hari ini kunaungi mereka, di mana tidak ada naungan yang lain selain naunganKu".
(Sahih Muslim)

No comments:

Post a Comment

SaLam DaRi SaKuRa..


hello

abah ku sayang..

abah ku sayang..
ni lah abah aku.. aku sayang sangat kat dia.. walaupun umur abah dah 53tahun, tapi abah still nmpk muda sebab abah suka senyum dengan semua orang... abah mmg cool...

my mom...

my mom...
ni pulak mak aku...sebenarnya susah nak amik pic mak aku ni..tapi nasib aku dapat jugak amik pic dia...hehehe...

kakak aku...

kakak aku...
ni la kakak aku..dia ni sbnrnyer keje smbil smbng belajar dkt UKM.. Alhamdulillah,dia akan dapat degree tak lama lagi.. Tahniah..

adik2 aku...

adik2 aku...
buat lela,tahniah sebab dapat jugak ko masuk asrama.. buat enje,blajar rajin2, smpai dapt result cmrlng..

tompok ku...

tompok ku...
ni lah kucingku yang paling gedik dalam dunia....